Dimarts 24 de gener de 2023, a les 18 hores, se celebrarà l’acte de lliurament del XVII Premi Catalunya d’Economia, atorgat a Èric Gómez i Aznar per l’obra Three essays in human capital formation. From colonial institutions in the Americas to early Catalan industrialization. Gómez pronunciarà una conferència sobre el treball premiat i, seguidament, s’obrirà un debat entre tots els assistents, que moderarà el president de la Societat Catalana d’Economia (SCE).

En el treball guardonat s’analitza el paper del capital humà en la industrialització catalana en una variada mostra de localitats i per diverses ocupacions i classes socials. Hom en destaca també la contribució al debat sobre la influència de les institucions.

L’acte se celebrarà a la Sala Pere i Joan Coromines de la seu de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, de Barcelona) i es podrà seguir també en línia. Si desitgeu assistir-hi (presencialment o mitjançant la plataforma Zoom), heu d’enviar un missatge a l’adreça electrònica sce@iec.cat