El passat 3 d’octubre vàrem assistir a la conferència “Economia en temps real”, a càrrec d’Oriol Aspach, director d’Economia Espanyola a CaixaBank Research, i Judit Montoriol, economista leas a CaixaBank Research, on es va parlar de la revolució en el camp de la investigació econòmica: la revolució de les dades en temps real.

Gràcies a la propagació de tecnologies com els pagaments digitals o les tècniques que permeten processar grans quantitats de dades (el big data), avui estem en disposició de mesurar l’evolució de l’economia amb dades d’alta freqüència i amb un nivell de granularitat sorprenent. En altres paraules, comptem amb informació de gran qualitat, gairebé instantània, que ens permet observar i predir la marxa de l’economia amb una precisió inaudita fins ara.

La contribució de CaixaBank Research a aquesta revolució és el portal d’Economia en Temps Real, una aposta pionera a Espanya que té com a objectiu monitorar l’evolució de l’economia a través de diferents indicadors construïts amb dades internes de CaixaBank, processades mitjançant tècniques de big data. De moment, ens hem centrat en cinc àmbits: el consum, l’habitatge, el turisme, els salaris i la desigualtat.

Si no vas poder assistir o vols reviure la conferència, ara pots fer-ho: