El Dr. Jordi Galí és el nou president de la Societat Catalana d’Economia després de guanyar les eleccions a la presidència celebrades el passat dijous 22 de desembre. Galí, que pren el relleu del Dr. Eduard Arruga, president de la Societat Catalana d’Economia des de 2010, ha guanyat les eleccions amb 64 vots a favor. L’altra candidatura, encapçalada pel Dr. Xavier Farriols, ha obtingut 47 vots a favor. També s’han rebut 4 vots en blanc.

 

Jordi Galí

Neix a Barcelona el 1961. Llicenciat i Màster per ESADE. El 1989 es doctora en economia al Massachusetts Institute of Technology (MIT). Ha estat professor a la Graduate School of Business de Columbia University (1989-2004) i al Department d’Economia a la New York University (1994-2000). L’any acadèmic 2005-2006 va ser professor visitant al MIT.
Actualment investigador sènior del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI), del que va ser director entre el 2001 i el 2017. També és Catedràtic del Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra i Research Professor de la Barcelona School of Economics (BSE). És investigador associat del Centre for Economic Policy Research (CEPR) i del National Bureau of Economic Research (NBER). Ha estat elegit fellow de la Econometric Society membre del Institut d’Estudis Catalans i de l’Academia Europea. L’any 2012 va ser President de la European Economic Association.
Ha estat co-editor de la European Economic Review i del Journal of the European Economic Association.
Entre d’altres premis i honors, ha rebut el Premi Rei Jaume I d’Economia (2004), el Yrjo Jahnsson Award (2005), el Premi Societat Catalana d’Economia (2008), el Premi Nacional de Recerca (2011), la Creu de Sant Jordi (2020) i el Premio Nacional de Investigación “Pascual Madoz” (2022). Li han estat concedides tres Advanced Grants del European Research Council.
És autor de nombrosos articles a revistes especialitzades. Les seves principals contribucions analitzen la naturalesa de les fluctuacions econòmiques i el disseny òptim de la política monetària. Ha estat inclòs a la llista dels deu economistes més citats del món en el període 1997-2007 per Essential Science Indicators (Thomson Scientific). També és un ISI Highly Cited Scientist.

Josep Franch, vocal

El mateix dijous 22 de desembre va ser escollit vocal de la Societat Catalana d’Economia el Sr. Josep Franch Bellmunt. Neix a Barcelona el 1992 i és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i Postgrau en Economia Financera per la Universitat de Barcelona. Actualment treballa com a investment manager a Greystar, gestora d’inversions líder a escala mundial en el sector residencial i de residències d’estudiants. També és tresorer de la Fundació La Morisca, propietària del llegat dels artistes Carles Madirolas i Rosa Martínez-Brau.