Image

El passat dimarts 6 de febrer es va celebrar  l’Assemblea General, on es van ratificar les candidatures de la Dra. Ada Ferrer-i-Carbonell com a Presidenta, la Dra. Judit Vall com a Presidenta-Electa, que assumirà la Presidència el 2026, la Dra. Elisenda Paluzie com a Secretària-Tresorera i el Dr. Jordi Galí com a antic president.

Ada Ferrer-i-Carbonell

Home-Ferrer-i-Carbonell

L’Ada Ferrer-i-Carbonell és una economista especialitzada en temes de benestar subjectiu. És científica titular del Institut d’Anàlisi Econòmica del CSIC (IAE-CSIC) i professora afiliada a la Barcelona School of Economics (BSE). Actualment és la coordinadora de l’Àrea de Societat del CSIC. Té una llicenciatura en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona, un doctorat en economia (anàlisis quantitatiu del benestar subjectiu) per la Universitat d’Amsterdam (2003) i un altre en economia i medi ambient pel Rensselaer Polytechinic Institute (Troy, NY) (2003).

Judit Vall

La professora Vall Castello és una economista aplicada, que s’ha especialitzat en l’anàlisi de les polítiques públiques, en les àrees de l’economia de la salut i de mercat laboral. Té una llicenciatura en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona, un màster a la Universitat d’Essex i el doctorat per la Universitat de Maastricht, que va cursar amb una beca Marie Curie. Durant la seva carrera ha obtingut una beca Fulbright-Schuman, una beca post-doctoral Robert Solow atorgada pel “Centre Cournot for Economic Research” de París i un ICREA acadèmia (des del 2022).

Actualment és professora al Departament d’Economia de la Universitat de Barcelona i investigadora a l’IEB, CRES-UPF i IZA. El 2024 també és Presidenta de Cosme, el subcomitè de l’associació espanyola d’economia encarregat de promocionar la situació de les dones en la professió econòmica.

Elisenda Paluzie

Elisenda Paluzie - UB Business School

Elisenda Paluzie és catedràtica d’Economia a la Universitat de Barcelona des de 2020. És màster en Economia Internacional i Desenvolupament Econòmic per Yale University (1996) i doctora en Economia per la Universitat de Barcelona (1999). Va ser degana de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona en el període 2009-2017.  Ha realitzat estades de recerca predoctorals i postdoctorals a la London School of Economics i al centre de recerca CERAS, de l’École Nationale de Ponts et Chaussées, a Paris. Ha estat visiting scholar a la Universitat de Kyoto el 2023.

Ha publicat articles sobre comerç internacional i geografia econòmica a Journal of Economic Geography, Journal of Regional Science, Regional Studies, Papers in Regional Science, Spanish Economic Review i Cliometrica, entre altres revistes acadèmiques.

També ha publicat articles sobre les balances fiscals i el sistema de finançament autonòmic a revistes acadèmiques, informes i llibres. Així mateix, ha estudiat la viabilitat econòmica d’una Catalunya independent en el llibre Podem! Les claus de la viabilitat econòmica de la Catalunya Independent publicat el 2014, Premi Catalunya d’Economia de la SCE el 2015..

Jordi Galí

Neix a Barcelona el 1961. Llicenciat i Màster per ESADE. El 1989 es doctora en economia al Massachusetts Institute of Technology (MIT). Ha estat professor a la Graduate School of Business de Columbia University (1989-2004) i al Department d’Economia a la New York University (1994-2000). L’any acadèmic 2005-2006 va ser professor visitant al MIT.

Actualment investigador sènior del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI), del que va ser director entre el 2001 i el 2017. També és Catedràtic del Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra i Research Professor de la Barcelona School of Economics (BSE).  És investigador associat del Centre for Economic Policy Research (CEPR) i del National Bureau of Economic Research (NBER). Ha estat elegit fellow de la Econometric Society membre del Institut d’Estudis Catalans i de l’Academia Europea. L’any 2012 va ser President de la European Economic Association.

Ha estat co-editor de la European Economic Review i del Journal of the European Economic Association.

Entre d’altres premis i honors, ha rebut el Premi Rei Jaume I d’Economia (2004), el Yrjo Jahnsson Award (2005), el Premi Societat Catalana d’Economia (2008), el Premi Nacional de Recerca (2011), la Creu de Sant Jordi (2020) i el Premio Nacional de Investigación “Pascual Madoz” (2022). Li han estat concedides tres Advanced Grants del European Research Council.

És autor de nombrosos articles a revistes especialitzades. Les seves principals contribucions analitzen la naturalesa de les fluctuacions econòmiques i el disseny òptim de la política monetària. Ha estat inclòs a la llista dels deu economistes més citats del món en el període 1997-2007 per Essential Science Indicators (Thomson Scientific). També és un ISI Highly Cited Scientist.