dilluns 10 d’octubre, a les 18 hores, l’antropòleg especialitzat en economia Jason Hickel donarà una conferència amb el títol “Imperialism, ecological breakdown and the degrowth imperative”.

Jason Hickel és professor a l’UAB i a l’ICTA (Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) i Visiting Senior Fellow a l’Institut Internacional sobre Desigualtats de la London School of Economics. Col·labora així mateix en diversos organismes especialitzats i és autor de nombrosos articles – destaquem el que va fer amb el consoci Giorgos Kallis Is green growth possible? (New Political economy 25 del 2020) – i llibres, el més conegut Less is More: How Degrowth Will Save the World (Penguin, 2020).

El conferenciant ha focalitzat la seva investigació en els temes de desigualtat global i de política econòmica del post-desenvolupament, sempre des del prisma de l’economia ecològica. Sosté que el criteri generalitzat d’expansió no és compatible, encara que es gestioni més racionalment,  amb el futur del planeta.

L’acte se celebrarà a la Sala Prat de la Riba, de la seu de l’Institut d’Estudis Catalans (Carrer del Carme, 47, a Barcelona) i tindrà un format híbrid. Us hi podeu inscriure a través del següent enllaç: Imperialism, Ecological Breakdown and the Degrowth (iec.cat), indicant si voleu assistir-hi presencialment o bé mitjançant Zoom.