Ens plau anunciar que el Jurat ha acordat premiar l’obra “Three essays in human capital formation. From colonial institutions in the Americas to early Catalan industrialization“, d’Èric Gómez i Aznar,      d’amb el premi XVII Premi Catalunya d’Economia 2022. S’ha considerat la qualitat científica d’aquesta obra, que permet reavaluar el paper del capital humà en la industrialització catalana durant el segle XVIII i entre els anys 1860 i 1930.

Al costat de l’obra seleccionada, han quedat finalistes del Premi les dues obres següents: “Language-in-education, language skills and the intergenerational transmission of language in a bilingual society”, de Ramon Caminal, Lorenzo Cappellari i Antonio di Paolo i “Political independence and the monetary question: A comparison of the cases of Quebec, Scotland and Catalonia”, de Xavier Cuadras-Morató.

El Premi es lliurarà en un acte de la Societat Catalana d’Economia, que inclourà una conferència a càrrec del guardonat, en una data pendent de determinar.

Més informació del premi Catalunya d’Economia.